• Početna>
  • Vesti>

Đurić uručio ključeve 24 stana socijalno ugroženim porodicama

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uručio je danas ključeve i rešenja o useljenju stanarima dve zgrada u naselju Bošnjačka Mahala u Kosovskoj Mitrovici. Objekti su izgrađeni sredstvima Vlade Republike Srbije.
Đurić je istakao da je u prethodnih godinu dana Vlada Srbije u saradnji sa opštinom izgradila 100 stanova u Kosovskoj Mitrovici, pre svega za mlade bračne parove sa decom i dodao da ulaganje u Kosovsku Mitrovicu nije slučajno.
“Kosovska Mitrovica je za Srbe na Kosovu I Metohiji grad od stratešog značaja I mi ćemo nastaviti da posebnu pažnju posvećujemo njenom razvoju. U narednim mesecima videćete aktivnosti koje će zajedno sa gradom Kosovskom Mitrovicom Vlada Srbije sprovoditi. Kosovska Mitrovica treba da bude lep i siguran dom svih koji u njoj žive, bez obzira na nacionalnost”m istakao je Đurić.
Đurić je obišao troje mladih članova porodice Simonović bez roditelja, uzrasta od 14, 18 i 23 godine, u njihovom novom stanu. Dušan Simonović ima 23 godine i studira Istoriju umetnosti. Mlađa sestra je takođe student, dok je najmlađi brat učenik osmog razreda. Porodica Simonović živi od očeve penzije. Dušan kaže da je bilo reči o mogućem zaposlenju, ali da još nema konkretnih vesti.
“Živeli smo privatno, tako dan taj stan puno znači, pošto smo sad ostali sami. Sada je stiglo rešenje za stan, a posao, kad bude-bude” , kaže najstariji Simonović.
Vrednost projekta izgradnje stanova za socijalno ugrožene porodice na Kosovu I Metohiji iznosi 60 miliona dinara, a 24 stana imaju prosečnu površinzu oko 60 kvadratnih metara.
Đuric je nakon Kosovske Mitrovice, posetio Suvi Do gde je meštanima uručio tri tone semenske pšenice i tri tone veštačkog đubriva, namenjenih jesenjoj setvi.
Bogdan Denovic meštanin Suvog Dola zahvalan je opštini I Kancelariji za Kosovo iMetohiju na pruženoj pomoći.
“Nisam imao nameru da sejem pšenicu jer mnogo treba da se plati, ali kad sam čuo da će država to da finansira, onda sam rešio da je posejem. Možemo da se zahvalimo”, rekao je Denović.

Comments

Pročitaj još