• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: 24 stana za socijalno ugrožene porodice

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uručiće sutra u Kosovskoj Mitrovici ključeve i rešenja o useljenju stanarima dve zgrade u naselju Bošnjačka Mahala. Zgrade su izgrađene sredstvima Vlade Republike Srbije. Vrednost projekta izgradnje stanova za socijalno ugrožene porodice na KiM je 60 miliona dinara, a 24 stana, po 12 u svakoj zgradi, su prosečne površine oko 60 kvadratnih metara.

Nakon toga, Đurić će posetiti Suvi Do, gde će meštanima sela dodeliti 3 tone semenske pšenice i 3 tone veštačkog đubriva, namenjenih jesenjoj setvi.

Takođe, Đurić će obići troje mladih članova porodice Simonović bez roditelja, uzrasta od 14, 18 i 23 godine, u njihovom novom stanu.

Sredstva u iznosu od 314 hiljada dinara za pšenicu i đubrivo obezbedila je takođe Vlada Republike Srbije, preko Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Roba će biti uskladištena u domaćinstvu poljoprivrednog proizvođača Radovana Apostolovića, odakle će se vršiti raspodela meštanima Suvog Dola, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još