• Početna>
  • Vesti>

Dečja nedelja: Učesnici kviza znanja u poseti Opštini

U okviru Dečije nedelje, danas je u opštini Kosovskoj Mitrovici održan kviz znanja za učenike osnovnih škola. Nakon izjednačene borbe i rezultata 18:18, osnovci su se uputili ka zgradi Opštine, gde je za njih organizovan prijem kod predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića.

Sprić je tom prilikom istakao da će Privremeni organ u budućnosti mnogo više ulagati u dobru decu, u sve one koji postižu dobre rezultate, i pozvao osnovce da nastave putem znanja i daju svoj doprinos u cilj stvaranja bolje sredine.

“Svi moramao da budemo jedno, da budemo solidarni I pomažemo jedni drugima. Na nama je da vam obezbedimo mirno okruženje, da imate bezbednost na ulici, ali i adekvatne uslove za bavljenje sportom i drugim aktivnostima. Ja verujem da ćete i vi pomoći, da će generacije koje dolaze biti još bolje. Verujem da ćete biti prepoznatljivi, jer Kosovska Mitrovica zaslužuje mnogo više, i svi treba da damo doprinos”, rekao je Spirić u obraćanju osnovcima.

Takmičari Marijana Gojić i Danilo Radosavljević kažu da pitanja nisu bila teska, ali I da cilj nije bila pobeda, vec druženje.

“Lepo smo se družili I svako od nas je pokazao šta je naučio u školi, alit u bila pre svega pitanja iz opšte kulture. Pošto je ovo Dečija nedelja, imali smo zadatak da napišemo I pesmu na tut emu. Podrša porodici je veoma važna, da bi deca napredovala, I da, kad odrastu, budu bolji ljudi”, kaže Marijana, učenica OŠ “Sveti Sava”.

Sa drugarima iz druge škole uvek se rado družimo, ali ovo je još jedan način da se zbližimo. Bilo je lepo, I nadam se da će opština organizovati još ovakvih dešavanja”, poručuje Radosavljević, koji pohađa OŠ “Branko Radičević”.

Dečja nedelja traje od 5. do 11. oktobra  a moto ove godine je “Podrška porodici – najbolja podrška deci”. Vec sutra, aktivnosti očekuju i srednjoškolce, koji će se u okviru učeničkih parlamenata takmičiti u debatovanju.

 

Comments

Pročitaj još