Predstavljene strategije za razvoj zapadnog Balkana

Predstavljanje mogućih strategija za unapređenje regiona i pokretanje inicijativa, ciljevi su međunarodne naučne konferencije, održane u Prištini i Kosovskoj Mitrovici. Konferenciju je organizovao Međunarodni poslovni koledž Mitrovica (IBCM).

Zamenica direktora IBCM-a Šarlin Miler kaže da je drugog dana konferencije u Kosovskoj Mitrovici akcenat stavljen na radionice i praktični deo, gde će učešće uzeti istraživači iz sveta, ali i lokalne zajednice. U okviru konferencije biće održane i radionice na temu „Uloga obrazovanja u održivom razvoju  i “Efektivnosti strategija i politika za održiv razvoj“.

„Imamo prezentacije dvanaest akademaca iz celog sveta, i na osnovu njihovih nalaza ćemo razvijati naš izveštaj. Uključili smo ljude iz nevladinog sektora i istaknute ljude iz lokalne zajednice.Menjanje svesti je dugotrajan proces, ali mi to pokušavamo da promenimo kroz ovakve konferencije i druge aktivnosti koje organizujemo“, kaže Miler.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."