• Početna>
  • Vesti>

Poslanik Bundestaga: Nemačka protiv promena granica, poziva pet država EU da priznaju Kosovo

Poslanik nemačkog Bundestaga Peter Bajer izjavio je juče u Prištini da se Berlin protivi promeni granica kao delu dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i pozvao pet država članica Evropske unije koje nisu priznale Kosovo, da to učine.

„Kosovo treba da zadrži granice koje ima. Šteta je što nisu sve države priznale Kosovo. Pozivam pet zemalja EU da priznaju Kosovo, a Nemačka je spremna kao i ranije, da podržava Kosovo“, rekao je poslanik stranke Angele Merkel posle sastanka sa premijerom Kosova u ostavci, Ramušom Haradinajem.

Govoreći o liberalizaciji viza za građane Kosova, Bajer je rekao da ne može dati precizan datum ali i dodao da se to može dogoditi pre Božića.

„Nemačka podržava integraciju Kosova i viznu liberalizaciju. Nije fer da je Kosovo jedina zemlja koja nema viznu liberalizaciju. Neću dati datum, ali verovatno će to biti nagrada za Božić“, rekao je poslanik Bundestaga.

Bajer je tokom dana posetio sedište Demokratskog saveza Kosova u Prištini gde se susreo sa rukovodstvom stranke i kandidatom te DSK-a za premijera Kosova, Vjosom Osmani.

Izvor Danas

Comments

Pročitaj još