• Početna>
  • Vesti>

Vučić u K. Mitrovici: Stvari treba rešavati rečima i pameću, ne oruđem i oružjem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je jutros posetu Kosovu i Metohiji obilaskom Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica.Ttom prilikom, on je  uručio vrednu opremu i vozila za KBC Mitrovica i KBC Gračanica: dva potpuno opremljena saniteta, moderni ultrazvuk, operacioni sto za ginekološku salu, transportni inkubator, veći i manji doboš za sterilizaciju, materijal za operacionu salu i drugu opremu.

    

“Ja sam vam zahvalan što ste sačuvali ovaj zdravstveni centar i od njega napravili možda najznačajniju instituciju naše države i našeg naroda na celom Kosovu i Metohiji. Ova bolnica mora da uzgleda još mnogo bolje i mnogo modernije. Izgradićemo hirurški blok. Samo on će biti u vrednosti od  5,5 mil. evra. Građevinski ćemo rekonstruisati sve zgrade ovde, u okviru kliničko-bolničkog centra. Spremni smo ovde kao država da  uložimo samo u Kosovskoj Mitrovici 10 miliona evra kako bi ova bolnica bila primer  kako treba da izgleda moderno, savremeno opremljeno mesto za negu i lečenje ljudi” rekao je Vučić.
On je najavio i prijem novih radnika u KBC-u  Kosovska Mitrovica.
“Mi ćemo se postarati i dogovorili smo prijem 15 nove dece, do kraja godine biće primljeno 10 njih.
Mi moramo kao narod da pokažemo zrelost, danas veću nego ikada” kazao je predsednik Srbije i dodao da će i u Gračanici biti uloženo oko 2 miliona evra u zdravstvo.
Vučić je, povodom informacija o blokadi veterana OVK na putu kojim danas treba da prođe ka selu Banje, južno od Ibra, rekao da stvari treba da se rešavaju rečima i pameću, a ne oruđem i oružjem.

“Još sam snažnije opredeljen za očuvanje mira i srpskih institucija i naroda na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić.

Predsednik je nakon Mitrovice obišao i lokaciju za projekat naselja “Sunčana dolina” kod Zvečana, posle čega je predviđeno da ode u mesto Banje i poseti predškolsku ustanovu “Maja” i razgovara sa meštanima. Nekoliko stotina Albanaca je, međutim, jutros blokiralo put ka Banjama.

Kako je najavljeno, Vučić će se u podne obratiti Srbima sa Kosova i Metohije, na Trgu Šumadija u Kosovskoj Mitrovici.

Prvi dan boravka na Kosovu i Metohiji Vučić je završio u Zvečanu, razgovorom s političkim predstavnicima Srba.

Pitanje Kosova je teško i kompleksno, zato je takvo i rešenje tog pitanja, rekao  je Vučić i ponovio da je neophodno da se ne izgubi iz vida koliko bi Srbe dramatično ugrozilo svako rušenje mira i stabilnosti na tom području.

Vučić je u Lešku najavio investicije u Trepču, otvaranje fabrike u Leposaviću i izgradnju internata za Poljoprivrednu školu.

Obilazak Kosmeta predsednik je započeo u Zubinom Potoku. Poručio je da bez Gazivoda nema ostanka ni opstanka ljudi u Ibarskom Kolašinu, Zubinom Potoku.

Vučić je na zatvaranju Biznis foruma u Leposaviću pozvao privrednike iz centralne Srbije da ulažu na KiM, obećavši subvencije države.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još