• Početna>
  • Vesti>

Peci: Opština preuzela upravljanje zatvorenom zgradom JKP-a u Zvečanu

Foto: Radio Mitrovica sever

Skoro tri nedelje nakon što je u akciji Kosovske policije zatvoreno više srpskih institucija na Severu, među kojima je i Javno-komunalno preduzeće u Zvečanu, ovaj objekat je predat Opštini, izvestio je gradonačelnik, Iljir Peci.

„Danas je našoj opštini predat još jedan objekat. Ovaj objekat je bio u vlasništvu i koristile su ga nelegalne srpske strukture“, poručio je sinoć Peci u objavi na Fejsbuku.

Precizira da je primopredaja objekta izvršena u saradnji sa kosovskim ministarstvom unutrašnjih poslova, kao i sa policijom.

„Od danas nastavljamo sa aktivnostima i dobrim radom za građane i našu opštinu“, kaže Peci.

Na zgradi nekada Javnog-komunalnog preduzeća u Zvečanu, odmah po zatvaranju su postavljene table i natpisi kosovskih institucija.

Na ulazu u objekat istaknuti su natpisi „Opština Zvečan“ i „Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova – Agencija za civilnu registraciju“.

Pored tabli, ispred ovog objekta se vijori kosovska zastava.

Ove zastave, kao i slične table sa natpisima kosovskih institucija, uključujući i više ministarstava, postavljene su u istom periodu i na objektima srpskih institucija u severnom delu Mitrovice i u Leposaviću koje su tada zatvorene.

Podsetimo, u sinhronoj akciji Kosovske policije, krajem prošlog meseca su u tri opštine na Severu Kosova zatvoreni objekti u kojima su funkcionisale preostale srpske institucije, pre svega opštinske službe, ali i Kancelarija za KiM, Penzioni fond, javno komunalno preduzeće.

Zatvorena je i zgrada Privremenog opštinskog organa Kosovske Mitrovice, godinu dana nakon što su oduzete i zgrade ovih organa u preostale tri opštine na Severu.

Istovremeno, zatvorene su i prostorije u Zvečanu i Leposaviću, u kojima su, kako se verovalo, opštinske službe izmešteno funkcionisale prethodnih meseci.

Iz plombiranih objekata iznešeni su oprema i dokumentacija, pre svega računari i sve ostalo što je Kosovska policija definisala kao „dokaze“.

Comments

Pročitaj još