• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Obeležena godišnjica rođenja Nikole Tesle

Foto: RTV Gračanica

Povodom rođenja srpskog naučnika Nikole Tesle širom sveta obeležava se ovaj dan, tako je u Gračanici ispred biste položen venac i cveće.

Na trgu u Gračanici gde je nedavno postavljena bista Nikoli Tesli predstavnici lokalnih institucija položili su vence povodom obeležavanja rođenja Nikole Tesle.

„Danas smo se okupili ovde u ne tako velikom broju, ali da položimo cveće ispred biste koje od nedavno ovde krasi našu Gračanicu, osim toga mi smo se danas poklonili liku i delima Nikole Tesle, čoveku koji je čitav svoj život posvetio nama i budućim generacijama. Čovek koji je u svom životu imao samo jedan cilj a to je da radi i stvara za čovečanstvo“, rekla je predsednica Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić.

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić istakla je da se Nikola Tesla borio sa prirodom, otimajući joj zakone kako bi ostavio čovečanstvu na dar.

„U tome je Nikola Tesla uspeo, činjenica je da nam je ostavio riznicu realizovanih i započetih ideja koja nas okružuje. Ono što smo mi najmanje mogli u Gračanici danas da uradimo a to jeste da se okupimo pored ove biste“, dodala je predsednica Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić.

Srpskom naučniku Nikoli Tesli bista je nedavno otkrivena u Gračanici inače je poslednje vajarsko delo, Svetomira Arsića Basare. U okviru obeležavanja dana rođenja Nikole Tesle predsednica opštine poklonila je sugrađanima knjige o Nikoli Tesli, USB, hemijske i upaljače.

Comments

Pročitaj još