• Početna>
  • Vesti>

Sunjog spreman da posreduje između kosovske Agencije za verifikaciju i upoređivanje imovine i lica pogođenih njihovim odlukama

Foto: Radio Mitrovica sever

Šef Kancelarije EU na Kosovu Tomaš Sunjog izrazio je spremnost da posreduje između kosovske Agencije za verifikaciju i upoređivanje imovine sa jedne strane i sa druge strane građana koji su pogođeni odlukama ove agencije i koji smatraju da su im narušena osnovna imovinska prava.

„Kao odgovor na pismo grupe koja je dobila nalog za iseljenje krajem maja i zatražila pomoć od Kancelarije EU na Kosovu i Euleksa, izrazio sam spremnost da rukovodim informativnom sesijom između kosovske Agencije za verifikaciju i upoređivanje imovine i pogođenih lica“, napisao je Sunjog na društvenoj mreži X.

Naveo je i da bi se time pružila prilika da se razgovara o pojedinačnim slučajevima i da se identifikuju odgovarajuća rešenja za stanovništvo pogođeno odlukama o imovini.

„Iako ove odluke imaju pravosnažnu validnost, i obavezujuće su i zakonski sprovodive, moj tim je stupio u kontakt sa Agencijom kako bi se osiguralo da se svaki slučaj tretira u skladu sa primenjivim evropskim standardima, tako da svi zainteresovani dobiju konkretna stambena rešenja“, dodaje Sunjog.

Comments

Pročitaj još