• Početna>
  • Vesti>

U Dobrotinu otvoren memorijalni turnir ,,Igrajmo za mladost, pamtimo Milana”

Foto: RTV Gračanica

U Dobrotinu je otvoren drugi, memorijalni turnir ,,Igrajmo za mladost, pamtimo Milana”, u znak sećanja na tragično nastradalog Milana Stanojevića iz ovog mesta.

Veliki broj ekipa i ove godine učestvovao je u ovom sportskom događaju, koji se održava u okviru Kulturno-zabavnog leta 2024., pod pokroviteljstvom Opštine Gračanica i 12 nevladinih organizacija.

,,U suštini, ne samo da negujemo sport i rekreaciju, već čuvamo sećanje na Milana, a ujedno i apelujemo na našu omladinu i na sve naše mlade ljude da budu oprezni, da ne voze brzo i da čuvaju svoj život. Drago mi je što vidim da je velika zainteresovanost za učešće i da je velika zainteresovanost publike ove godine. Ovaj turnir je prošle godine protekao u najboljem redu. Bilo je preko tri hiljada posetilaca prošle godine a nadamo se da će i ove biti tako“, rekao je Dušan Cvejić, direktor Odeljenja za omladinu i sport

Za najuspešnije učesnike turnira, predviđene su vredne nagrade.

,,Ovo je drugi memorijalni turnir posvećen Milanu Stanojeviću koji se održava u Dobrotinu. Nagradni fond je 150 hiljada dinara. Biće vrednih nagrada, nagrada za najboljeg strelca, igrača i golmana. Dvadeset i dve ekipe je prijavljeno ove godine. Turnir je u znak sećanja na mog brata koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći pre dve godine, danas obeležavamo njegovu godišnjicu“, rekao je za RTV Gračanica Bojan Krstić, organizator turnira.

Turnir je, nakon minuta ćutanja, započeo je utakmicom između ekipa Mister Perfekt i Generacija 2003.

Comments

Pročitaj još