• Početna>
  • Vesti>

Dačić i Jans: Saradnja srpske i švajcarske policije na visokom nivou

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je u Beogradu sa švajcarskim kolegom Beatom Jansom o nastavku saradnje u oblasti reformskih procesa jačanja kapaciteta srpske policije.

Na sastanku je ocenjeno da je saradnja Srbije i Švajcarske Konfederacije u oblasti unutrašnjih poslova na izuzetno visokom nivou, sa fokusom na borbu protiv organizovanog kriminala, iregularnih migracija, krijumčarenja i trgovine ljudima, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ivica Dačić je istakao da Srbija preduzima snažne napore na zaštiti državne granice, suzbijanju iregularnih migracija i borbi protiv krijumčarenja migranata i sprečavanju trgovine ljudima.

Zahvalio je Švajcarskoj na podršci koju kroz različite projekte pruža Srbiji u oblasti upravljanja migracijama, ističući da će nastavak ove saradnje značajno doprineti jačanju bezbednosti i reformskih procesa u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, azgovarano je i o aktuelnim bezbednosnim pitanjima, s posebnim osvrtom na napad na srpskog žandarma Miloša Jevremovića, koji je teško povređen na dužnosti obezbeđenja Ambasade Izraela.

Ministar pravde i policije Švajcarske Beat Jans je istakao dobru dugogodišnju saradnju sa Srbijom, koja je, kako je rekao značajan partner zajedničkim naporima u borbi protiv organizovanog kriminala i drugih bezbednosnih izazova.

Sagovornici su istakli značaj nastavka saradnje i izrazili zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima, kao i spremnost za nove zajedničke inicijative koje će doprineti unapređenju bezbednosnih standarda i reformskih procesa.

Comments

Pročitaj još