• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Kosovo ostaje veliki bezbednosni, politički i ljudski izazov

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić u večerašnjem obraćanju rekao je da Kosovo ostaje veliki bezbednosni, politički i ljudski izazov.

“Mi ćemo se ponašati konstruktivno, truditi se da uradimo sve što možemo da dijalogom rešavamo probleme, da dijalogom rešavamo stvari. Ne verujem u volju druge strane da učestvuje u stvaranju Zajednice srpskih opština, plašim se njihovih provokacija, ali držaćemo se čvrsto i ozbiljno”, rekao je Vučić.

Što se vojske tiče, Vučić je rekao da na njenom opremanju veoma ozbiljno rade i da će o tome govoriti predsednik vlade.

“Nastavljamo veoma ozbiljno naoružavanje Vojske Srbije. Neke ćete sisteme prvi put videti u Kruševcu 28. juna. Neke ćete videti malo kasnije, imamo najvažnije sastanke 3. i 4. jula. Mnogo ulažemo, samo ništa ne pokazujemo. Mi moramo da budemo spremni i u stanju da svoju zemlju odbranimo u svakom trenutku“, rekao je on.

Dodao je da možemo verovati samo sebi, a da ljudi u Srbiji znaju da u svom rukovodstvu imaju ozbiljne ljude koji brinu o tome, i, kako je rekao, uprkos ne lakim finansijskim okolnostima trude se da urade sve što je potrebno da nam zemlja bude sigurna i bezbedna.

Vučić je najavio da će sutra otputovati u Brisel gde će razgovarati sa predsednikom Evropskog saveta Šarl Mišelom i generalnim direktorom Generalnog direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i proširenje Gert Jan Kopmanom.

Vučić je rekao da je sastanak sa Kopmanom posebno važan.

“Kopman je direktor koji nam je veoma važan za agendu rasta i za, ne samo agendu rasta, već i za sve ove reforme oko jedinstvenog tržišta, zelenih linija, zelenih koridora i svega drugog”, rekao je Vučić.

Comments

Pročitaj još