• Početna>
  • Vesti>

Obeležen Dan MUP-a Srbije i Dan policije; Vučić: Svaki pedalj naše zemlje mora da bude bezbedan

Foto: Tanjug

Pripadnici MUP-a su danas na centralnoj svečanosti povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije demonstrirali svoje sposobnosti i predstavili opremu, uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tim povodom na Makišu je održana centralna ceremonija i prikaz sposobnosti posebnih jedinica MUP-a. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da svaki pedalj naše zemlje mora da bude bezbedan za svakog građanina Republike Srbije. Uručene medalje pripadnicima MUP-a.

U okviru manifestacije prikazana je taktičko-pokazna vežba u kojoj su učestvovali pripadnici više specijalnih i posebnih jedinica policije. Pripadnici Jedinice za obezbeđenje demonstrirali su kako reaguju kada je štićena ličnost ugrožena, dok su pripadnici interventne jedinice policije prikazali kako hapse kriminalca koji beži u vozilu u pokretu.

Pripadnici Žandarmerije i SAJ su prikazali kako u sadejstvu upadaju u kuću u kojoj su zabarikadirani teroristi. Na kraju vežbe, leteli su helikopteri Superpuma i H-145 koji su nosili zastave Srbije i MUP-a. Posle vežbe, održan je TT zbor sa opremom pripadnika MUP-a, koji je bio otvoren za građane.

Vučić: Uvek budite to što jeste – narodna policija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas centralnoj svečanosti povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u Nastavnom centru “Makiš” i tom prilikom je pripadnicima MUP-a poručio da budu narodna policija, kakvu narod želi.

“Molim vas da uvek budete to što jeste – narodna policija, kakvu narod želi, kakvu smo oduvek hteli, da uvek budete uz svoj narod i izvršavate svoje zadatke i naređenja”, napisao je Vučić na Instagramu.

On je takođe uputio molbu pripadnicima MUP-a da svaki građanin ove zemlje oseti da imaju jednak odnos prema svima i da posebno štite žene na svakom mestu, da uvek budu spremni da pomognu i našim komšijama i prijateljima, ako se za to ukaže potreba.

Ocenio je da su teški i veliki zadaci pred Ministarstvom unutrašnjih poslova, pa je pripadnicima MUP-a poželeo da ih disciplinovano, odgovorno i savesno ispunjavaju i u budućnosti. “Beskrajno vam hvala za sve što činite za našu Srbiju. Živela Srbija!”, poručio je Vučić.

Comments

Pročitaj još