• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Prijem za balerine posle uspeha na Inetrnacionalnom festivalu u Budimpešti

Foto RTV Gračanica

Uprkos veoma jakoj regionalnoj konkurenciji, balerine gračaničke Škole baleta, osvojile su nekoliko nagrada na Internacionalnom festivalu u Budimpešti. To je bio povod da ih gradonačelnica Ljiljana Šubarić i direktorica Odeljenja za obrazovanje Brankica Nićić, ugoste i podele skromne poklone.

,,Ovaj novi uspeh je samo pokazatelj da red, rad i disciplina, ljubav prema baletu, rezultira uspehom koji su oni pokazali na ovom takmičenju. Mi smo danas pripremili skromne poklone, kako bismo im dali podstrek za dalji uspeh, za dalji rad jer smatram da oni to zaslužuju zato što su najbolji ambasadori naše opštine. Lokalna samouparava pomaže baletsku školu. Prošle godine smo ih pomogli. Nabavili smo kostime za naše mlade balerine. Ove godine smo obezbedili prevoz do Beča, i za sve ono što je potrebno lokalna samouprava stoji na usluzi našim mladim, talentovanim balerinama“, naglasila je Šubarić.

,,Sa balerinama nije teško raditi, zato što su divna deca, vaspitana, kulturna, željna novih znanja, prosto su posebne“, rekla je o ovim talentovanim devojčicama, koordinator Škole baleta, Snežana Bursać Petrović.

Polaznice Škole baleta nastupiće i na Vidovan na završnom koncertu u Domu kulture, a pripreme za ovaj događaj su uveliko u toku.

Comments

Pročitaj još