• Početna>
  • Vesti>

Vučić i Dodik o Kosovu: KiM neotuđivi deo Srbije, ali i Republike Srpske

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se u nacrtu Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava, koja je danas usvojena na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske, govori o Kosovu, obavezi poštovanja rezolucije 1244, ali i o dijalogu kao suštinskom načinu rešavanja problema između Srba i Albanaca, jer ne postoji drugo rešenje sem dijaloga i insistiranja na poštovanju Briselskog sporazuma i ispunjavanja obaveza o ZSO. 

Istakao da je u regionu potreban mir.

”Nema u deklaraciji razdruživanja. Samo vas molim da milion puta razmislite koliko nam je svima potreban mir. Ja sam rekao Miletu, znam ja za bukače i one koji se zaklinju u kafani. Kao i one koji su mi držali pridike o srpstvu, a kad sam doneo zastavu u UN tražili su da je iznesem, jer je zabranjeno nositi”, rekao je Vučić.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je Kosovo neotuđivi deo Srbije, ali i Republike Srpske.

“Kosovo i Metohija je neotuđivi deo Srbije, ali i Republike Srpske, koja svoje vrednosti, identitet i sve što je važno za srpski narod – baštini na istorijskim korenima na Kosovu i Metohiji. Zato je to i naše“, poručio je Dodik u obraćanju na zajedničkoj sednici vlada Srbije i RS u okviru Svesrpskog sabora.

Comments

Pročitaj još