ŠOSO “Kosovski božur” obeležila Dan škole

Foto: Radio Mitrovica sever

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“ prigodnim programom obeležila je Dan škole.

Učenici ove škole su za svoje posetioce pripremili zabavni program i zajedno sa njima igrali, pevali, recitovali i družili se i pokazali svoju kreativnost, talenat i trud.

Zajedno su pokazali da je ŠOSO „Kosovski božur“ mesto gde se neguje ljubav, podrška i razumevanje.

Pripreme su trajale nedeljama, a učenici ove škole su uložili mnogo ljubavi i energije, kako bi obeležili današnju svečanost.

Direktorica škole Marta Popović je učenicima čestitala dan škole i poručila da su danas okupljeni kako bi proslavili sve ono što su zajedno postigli. Ocenila je da je škola posebno mesto, ne samo zbog svog programa, već i zbog srca svakog učenika i nastavnika i dodala da je svaki dan nova prilika da učimo jedni od drugih.

„Zaista je potrebno dosta truda i rada. Ponosna sam na tim svoje škole i sve one koji se nesebično daju i ulažu mnogo napora, kako bi se izvukao i minimum znanja i mogućnosti ove dece. Po tome smo specifični i vrlo je bitno da imamo razumevanja za njihove potrebe, da im pomognemo. Oni nekada možda i mogu, ali mi smo im potrebni da to pokažu i da ih uključimo u sve životne tokove, kako bi okolina shvatila da oni nisu posebni deo društva, već da im damo šansu da postanu deo nas. I mi možemo dosta naučiti od njih i shvatimo da kada delimo ljubav, dobijamo još više“ rekla je Popović.

Popović je uputila zahvalnost roditeljima dece, za koje je rekla da su njihovi najbolji saradnici.

„Oni nam zajedno sa svojom decom pokazuju koliko smo uspešni i koliko smo uspeli u svom radu. Roditelji su svesni i najbolje znaju koliko truda, požrtvovanja i ljubavi je potrebno, da bi se jedan mali deo današnje svečanosti pripremio i izgleda na ovaj način“ kazala je Popović.

Zahvalnice za uspešnu saradnju uručene su Školskoj upravi Kosovska Mitrovica, KFOR-u, NVO Dea i NVO Domovik.

Učenicima koji su završili osnovno i srednje obrazovanje ove škole uručeni su pokloni.

Obeležavanju Dana škole prisustvovali su i roditelji, predstavnici KFOR-a i prijatelji škole.

Comments

Pročitaj još