• Početna>
  • Vesti>

Lajčak u Savetu Evrope informisao države članice EU o izazovima u dijalogu Beograda i Prištine

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je u Savetu Evrope u Strazburu sa državama članicama EU o trenutnom stanju i predstojećim izazovima u dijalogu koji se vodi uz posredovanje EU.

Lajčak je poručio da je jedinstvo ključno za jačanje političke pozicije EU na Zapadnom Balkanu.

“Dobro je vratiti se u Savet Evrope u Strazburu posle skoro dve godine. Cenim priliku da informišem države članice EU o trenutnom stanju i izazovima koji su pred nama u dijalogu koji se vodi uz posredovanje EU. Jedinstvo EU je ključno za jačanje naše političke pozicije na Zapadnom Balkanu” naveo je Lajčak na društvenoj mreži Iks.

On je poručio da je imao čast da učestvuje na 1.500 sastanku zamenika ministara SE kao i da ih informiše o dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

“Bliska saradnja naše dve organizacije je važna za podršku i promovisanje zajedničkih vrednosti, uključujući zaštitu nacionalnih manjina i vladavinu prava” naveo je Lajčak.

Lajčak je ranije naveo da je u Strazburu razgovarao i sa generalnim sekretarom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Matjeum Morijem o tome kako ojačati lokalnu upravu na severu Kosova.

Comments

Pročitaj još