• Početna>
  • Vesti>

Nove klupe za istureno odeljenje OŠ „Knez Lazar“ u Dobrotinu

Foto: RTV Gračanica

Opština Gračanica donirala je, isturenom odeljenju Osnovne Škole ,,Knez Lazar“ u Dobrotinu nove klupe za učenike nižih razreda.

Jedan od ciljeva Opštine je unapređenje obrazovanja, uspešniji rad i stvaranje bonjih uslova za boravak đaka u svim školama, naglasila je gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

„ Donirali smo 50 klupa i stolica, odnosno kompletnog školskog invertara kako bi boravak dece učinili ugodnijim, jer naša deca su marljiva, vredna, radna i zaslužuju najbolje uslove za učenje, rad i boravak u školi. Lokalna samouprava ostaje posvećena unapređenju i jačanju obrazovnog sistema, jer dobar obrazovni sistem jeste temelj jakog društva“, istakla je Šubarić.

„Ovaj inventar je od izuzetnog značaja za ovo područno odeljenje u Dobrotinu i ovo je jedan od pokazatelja da zajedno možemo da obezbedimo mnogo bolje uslove za sami proces obrazovanja i vaspitanja“, rekao je direktor OŠ „Knez Lazar“ Dragan Maksimović.

Za razliku od ranijeg inventara koji se ranije koristio u školama, u novom sistemu klupe su namenjene za po jednog učenika.

„Poslednjih godina se praktikuju upravo takve klupe za po jednog učenika, gde svako od njih ima dovoljno prostora za sebe, odnosno za svoj rad, tako da smo mi i ove, kao i prethodnih godina uglavnom nabavljali takvu vrstu klupa, nadam se da će učenicima biti ugodno i da će moći svoje radne aktivnosti obavljati onako kako valja“, rekla je Brankica Nićić, direktorica Odeljenja za obrazovanje opštine Gračanica.

Predstavnici lokalne samouprave ističu da će nastaviti da pomažu obrazovne ustanove i u narednom periodu.

Comments

Pročitaj još