Preminula novinarka Slavica Radulović

Posle kraće i teške bolesti danas je u sedamdesetoj godini preminula Slavica Radulović, novinar u penziji. Novinarsku karijeru je počela u Radio Prištini, izveštavala je za Prvi program Radio Beograda, bila honorarni dopisnik agencije Beta a dogogodišnji novinarski staž završila u JP”Mreža most”. U jednom trenutku je bila deo kolektiva Radio Kosovske Mitrovice i nikada nije krila ljubav prema tom radiju.

Poznata po surovoj pravičnosti, dobroti, vrhunskoj kolegijalnosti i majčinskom odnosu prema mlađim kolegama. Isticala se po požrtvovanosti u radu i pravovremenom izveštavanju o svim aktuelnim dešavanjima sa Kosova i Metohije. Privržena deci i porodici, krajnje profesionalna prema poslu, Slavica je uspešno savladavala sve životne i radne obaveze.

Slavica Radulović je rođena 11. februara 1955. godine u Breznici nadomak Vučitrna. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Kosovskoj Mitrovici, akademiju u Kruševcu.

U Radio Prištini je počela da radi 1. marta 1981. godine i, kako je često volala da naglasi, samo 10 dana je radila u mirnodopskim uslovima. Delila je sudbinu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, beležila njihova stradanja, progon, propadanje privrednih preduzeća, ali i lepe trenutke kojih je, istine radi, bilo mnogo manje od onih teških i loših.

Bila je jedna od 25 akreditovanih novinara iz celog sveta koji su pratili suđenje Azemu Vlasiju i izveštavala za tadašnje srpskohrvatsko jezičko područje.

Od 2000-te godine, gotovo pune dve decenije, radila je kao honorarni dopisnik agencije „Beta“ iz Beograda.

Za svoj rad i stalno prisustvo na terenu, odakle je slala brze i tačne vesti, više puta je nagrađivana. Tako je 2012. godine proglašena za novinara godine, a od Radio-televizije Srbije, gde je radila od sredine 1999. godine, dobila je priznanje za hrabro izveštavanje. Posebno joj je značilo priznanje koje je dobila od kolega iz Radio Kosovske Mitrovice, kao i od grada Kosovske Mitrovice.

Sahrana Slavice Radulović obaviće se sutra 2. juna u 13 časova na groblju u Rudaru.

Comments

Pročitaj još