• Početna>
  • Vesti>

Potpredsednica opštine Zvečan razrešena funkcije; Tomanić: Očekivala sam ovo, od prvog dana postoji diskriminacija

Foto: Radio Mitrovica sever

Nataša Tomanić, zamenica predsednika opštine Zvečan, danas je razrešena sa ove dužnosti. RTK saznaje da je odluka u vezi sa Tomanić doneta danas na sednici Skupštine opštine Zvečan.

Na glasanju za razrešenje potpredsednice je 17 glasova bilo za, nijedan protiv i nijedan uzdržan. Razrešenje Tomanić je za RTK potvrdio gradonačelnik opštine Zvečan, Iljir Peci.

On je rekao da je odluka doneta danas na sednici Skupštine opštine na kojoj je 17 odbornika glasalo za razrešenje potpredsednice. Prema njegovim rečima, potpredsednica je više puta prekoračila ovlašćenja na poslu.

Tomanić: Očekivala sam smenu, od prvog dana traje diskriminacija Srba

Nataša Tomanić, danas razrešena sa funkcije zamenice predsednika opštine Zvečan je izjavila da je ovu odluku očekivana, te da od prvog dana traje diskriminacija Srba.

Takođe je istakla da je “sve što je predsednik opštine Iljir Peci rekao, laž”.

“Očekivala sam ovo, od prvog dana postojala je diskriminacija, ne samo mene, nego svih Srba. Interesuje me o kakvim se malverzacijama radi, počev od ugovora o radu, socijalne pomoći, do projekata i svega ostalog… Sve što je predsednik opštine rekao je laž. U stvari, ništa se ne radi, već se samo troši novac iz budžeta”, kazala je ona.

Danas je na Skupštini opštine Zvečan doneta odluku o razrešenju Tomanićeve sa 17 glasova za i nijedan protiv kao ni uzdržan, a Iljir Peci je rekao da je ta odluka opravdana jer je Tomanić vršila stalni pritisak na srpske zvaničnike u opštini, zbog čega je, kako je naveo, troje njih podnelo ostavke.

Comments

Pročitaj još