• Početna>
  • Vesti>

Gradonačelnik Bijeljine: Veliko zadovoljstvo da dečicu Goraždevca, Metohije i Kosova dočekamo u Bijeljini

Foto: Radio Goraždevac

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović boravio je u dvodnevnoj poseti Goraždevcu, povodom slave Svetog proroka Jeremije. Istakao je važnost bratskih odnosa Goraždevca i Bijeljine, koji traju dugi niz godina. On je u izjavi za Radio Goraždevac govorio o akciji koju za decu iz ovih krajeva grad Bijeljina organizuje svake godine. Zahvalnicu zbog podrške dobio je od direktora OŠ Janko Jovićević, Milana Anđelkovića.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović kaže u izjavi za Radio Goraždevac da mu je velika čast i zadovoljstvo da na dan svetog proroka Jeremije bude u Goraždevcu.

„Veliko je zadovoljstvo i čast. Boravio sam nekoliko puta ovde u Goraždevcu. Prvi put smo ovde na dan Svetog proroka Jeremije, krsne slave našeg Goraždevca, naše braće i sestara. Grad Bijeljina i Goraždevac su pobratimi već duži niz godina. Posebno je zadovoljstvo što radosti krsne slave možemo da podelimo sa našom braćom na Kosovu i Metohiji. Da prenesemo pozdrave i moralnu podršku naših sugrađana iz Republike Srpske. Bijeljina je ponosna na ovo pobratimstvo, imamo obavezu da ga negujemo, da se moralno i materijalno podržavamo da obezbedimo opstanak što većeg broja ljudi na ovoj našoj svetoj zemlji“, kaže Petrović.

Petrović je istakao ogromnu povezanost Bijeljine i Goraždevca, a koja se svake godine nastavlja odlaskom dece iz Goraždevca u Bijeljinu, gde se upoznaju i stiču prijateljstva za ceo život.

„Bratsko povezivanje je najbolja sintagma koja bi opisala povezivanje i to da dečica Goraždevca, dečica Metohije i Kosova dolaze u Bijeljinu, u Republiku Srpsku, tako je bilo svih prethodnih godina, tako će biti i ove. Zaista dečica Biljeljine, dečica Semberije, Republike Srpske se raduju što će sa braćom i sestrama biti u prilici da se druže i razmenjuju iskustva“, izjavio je Petrović.

Prema njegovim rečima, decenije i vekovi unazad svedoče o neraskidiovih naroda sa ova dva prostora i ta je veza, kako kaže, neraskidiva.

„Mi imamo veliko zadovoljstvo da dečicu Goraždevca, Metohije i Kosova dočekamo u Bijeljini, Republici Srpskoj, da im u sedmodnevnom boravku učinimo sve kao dobra braća i dobri domaćini i da ponesu najlepše uspomene, kao i da ostanu u trajnom kontaktu sa drugarima. Tu je grad da moralno i materijalno podrži. Suština opstanka, druženja i izdizanja našeg srpskog nacionalnog identiteta upravo kroz buduće generacije, druženje, povezivanje i dodatno osnaživanje“, kazao je Petrović.

Direktor OŠ Janko Jovićević uručio je Petroviću zahvalnicu zbog podrške školi i deci iz Goraždevca koja svake godine sa svojim nastavnicima borave u Bijeljini.

Comments

Pročitaj još