• Početna>
  • Vesti>

Vučević: Srbiji znači podrška Azerbejdžana u UN i Savetu Evrope

Tanjug Neanja Jovanovic

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević primio je danas ambasadora Republike Azerbejdžan u Beogradu Kamila Hasijeva i tom prilikom istakao da Beogradu izuzetno znači principijelni stav Azerbejdžana u vezi sa teritorijalnim integritetom i suverenitetom Srbije, po pitanju Kosova.

Kada je reč o učešću Azerbejdžana u međunarodnim institucijama, Vučević je rekao da Srbiji znači njihova podrška u Ujedinjenim nacijama, kao i u Savetu Evrope, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer je rekao da očekuje nastavak saradnje naročito u oblasti infrastrukture i energetike, posebno kada je reč o zelenoj energiji, ali i na drugim poljima imajući u vidu potencijale srpske privrede.

Hasijev je naglasio da je Srbija jedina zemlja u Evropi sa kojom Azerbejdžan ima uspostavljeno posebno, strateško prijateljstvo i partnerstvo, i da su ti temelji bazirani na dobrim odnosima predsednika dve države.

Razvoj bilateralnih odnosa, posebno ekonomskih, biće dodatno učvršćen održavanjem sednice mešovitog ekonomskog komiteta, koji bi ove godine trebalo da se održi u Bakuu, smatra ambasador.

Comments

Pročitaj još