• Početna>
  • Vesti>

Obeležena gradska slava Zvečana; Stavrofor Stević: Ovo što imamo ovde, pripada nama i nikome drugome

Svetom liturgijom i rezanjem slavskog kolača u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, u prisustvu  vernika i opštinskih čelnika, obeležana je gradska slava, koja se tradicionalno proslavlja prve nedelje nakon Đurđevdana.

Povodom gradske slave, u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, u prisustvu vernog naroda i zvaničnika ove opštine služena je Sveta liturgija.

Protojerej stavrofor Bogomir Stević poželeo je prisutnima zdravlja i mira, ono što je najpotrebnije svima nama a posebno, kako je rekao, ,, zvaničnim ocima koji se u ovom trenutku bore sa raznim iskušenjima“.

„Nadam se da će izdržati, zajedno sa našim narodom da ostanu, opstanu na ovim svetim prostorima, da znaju das u na svome i da imaju Boga iznad svega u sebi u svakom momentu i da ovo što imamo ovde, pripada nama i nikome drugome. Ako sami ne sačuvamo ovo, ako nemamo strpljenja i trpljenja i Boga uz sebe, nećemo se održati, a ako odemo, ništa nismo uradili“, poručio je Stević.

,,U ime Veća Opštine Zvečan svim građanima čestitam slavu da je slavimo dugo godina. Ujedno želimo da deca ovde što više igraju i smeju se sa nama zajedno”, poručio je Tomašević.

Tradicionalno, opština Zvečan, svog zaštitnika Svetog Đorđa obeležava u prvoj nedelji po Đurđevdanu.

Comments

Pročitaj još