• Početna>
  • Vesti>

KP: Glasanje za smenu gradonačelnika proteklo bez ikakvih incidenata

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija saopštila je da je glasanje za smenu gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova proteklo bez bilo kakvih incidenata.

“Kosovska policija je kroz izradu operativnog policijskog naloga na vreme izvršila sve svoje policijske planove u vezi sa procesom glasanja u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, koje je održano danas, 21. aprila 2024. godine. Proces, je protekao bez incidenata do zatvaranja biračkih mesta” navodi se u saopštenju Kosovske policije.

U cilju obezbeđenja i nesmetanog odvijanja procesa glasanja, angažovan je dovoljan broj policajaca, uglavnom javnog reda, ističu iz policije i dodaju da su bili predviđeni i policajci različitih profila.

Kosovska policija navodi da je planiranjem i sprovođenjem ovog procesa glasanja upravljala Centralna izborna komisija u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, dok je Kosovska policija bila i nastavlja da bude odgovorna za održavanje javnog reda i mira, preduzimajući sve preventivne, operativne i istražne mere, za stvaranje bezbednog okruženja tokom čitavog procesa glasanja i nakon njega, kao i pomaganje u zahtevima CIK-a.

Comments

Pročitaj još