• Početna>
  • Vesti>

Eksplozija u dvorištu srpske kuće u Kosovskom Pomoravlju, sumnja se na ručnu bombu

Foto: Kosovska policija

U dvorištu kuće Stevana Slavkovića u Korminjanu kod Kosovske Kamenice, dogodila se eksplozija.

Tom prilikom oštećen je privatni automobil.

Stevana je sinoć oko 23:50 časova pozvala supruga, s obzirom da je bio kod prijatelja. Stigao je za pet minuta i u dvorištu zatekao oštećen automobil i malu rupu na  zemlji koja je napravljena od, kako se predspostavlja, eksplodirane ručne bombe.

 Stevan je povratnik. Vratio se iz Niša gde je proveo skoro 15 godina.

“Vratio sam se pre četiri godine iz Niša, oženio se i stvorio porodicu. Imam suprugu i sina” kazao je za RTV Puls Slavković.

Kaže da nije imao neprijatelje, niti pretnje, kao i da nije sumnjao da bi do ovog napada moglo uopšte da dođe.

O incidentu je izvestila i direkcija policije u Prištini u svom 24-časovnom izveštaju, dodajući da je eksplozija prijavljena nešto pre ponoći.

“Podnosilac žalbe sa Kosova prijavio je da je eksplozivna naprava, za koju se sumnja da je ručna bomba, eksplodirala u dvorištu njegove kuće. Osim materijalne štete na njegovom automobilu, nije bilo povređenih. Slučaj i dalje istražuju nadležne policijske jedinice”, navodi se u izveštaju.

Slavkovići su ugledna porodica u Gornjem Korminjanu. Stevan je direktor sektora za zdravstvo, socijalu i prosvetu, po kosovskom sistemu u opštini Kamenica, dok je supruga lekar u Zdravstvenom centru Gnjlane.

Comments

Pročitaj još