• Početna>
  • Vesti>

CIK objavio biračka mesta za sutrašnje izbore na severu Kosova

Foto: CIK

Centralna izborna komisija objavila je listu biračkih centara za proces razrešenja gradonačelnika u četiri opštine na severu, koja je objavljena na zvaničnoj internet stranici CIK-a.

U Severnoj Mitrovici određeno je pet biračkih centara.

Tri biračka centra biće u Bošnjačkoj mahali, na Međunarodnom koledžu IBCM, drugo smeštena Administrativna kancelarija Opštine Severna Mitrovica, i u zgradi Opštine Severna Mitrovica.

Mesta za glasanje biće i u školi “Aziz Sulejmani” u Suvom Dolu.

Peti birački centar biće u isturenom odeljenju škole “Aziz Sulejmani” koja se nalazi u Mikronaselju.

Birački centri u Zvečanu za sutrašnje glasanje su u zgradi opštine, škola “Isa Boletini” u naselju Žale, škola u selu Lipa, u kompleks “Rajska Banja” u Banjskoj i u opštinskom objektu u Žitkovcu.

Građanima Zubinog Potoka, imaće će na raspolaganju pet mesta za glasanje.

Oni će za smenu gradonačelnika moći da glasaju u zgadi Opštine, javnom objektu u naselju Mala Jabuka, u selu Bubin most, kao i u naselju Brnjak i u Osnovnoj školi “Osman Rama” u Čabru.

U Leposaviću će biti osam biračkih mesta – u zgradi opštine Leposavić, opštinskom objektu u Sočanici, privatnom objektu u selu Rvatska, te u javnom objektu u naselju Dren.

Birači će moći da glasaju i u zgradi DP “Univerzal” u Lešku, u Košutovu, kao i u privatnom objektu u blizini autobuske stanice u Leposaviću i Osnovnoj škola “Kadr i Bistrica” u Bistrici.

Prema važećim zakonima, na biračkim mestima gde građani glasaju može biti upisano najviše 850 birača po jednom biračkom mestu, a prostorije koje su određene kao birački centri takve uslove ne ispunjavaju.

Comments

Pročitaj još