• Početna>
  • Vesti>

Peta runda dijaloga Beograda i Prištine o dinaru na KiM

Foto: Tanjug

Vest se ažurira…..

Završen sastanak delegacije Beograda i Miroslava Lajčaka

12:30 – U Briselu je završen sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom.

Kako se saznaje, trebalo bi da usledi sastanak prištinske delegacije sa Lajčakom.

9:00 – U Briselu će biti nastavljeni razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine. Očekuje se da će glavna tema ponovo biti odluka centralne banke u Prištini da zabrani upotrebu dinara na Kosovu i Metohiji.

Delegaciju Beograda će i tokom pete runde dijaloga o jednostranoj odluci Prištine da ukine platni promet u dinarima predvoditi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, dok bi prištinsku stranu trebalo da predstavlja njen glavni pregovarač Besnik Bisljimi. 

Petković je rekao da u Brisel dolazi sa svojim timom, u kojem su i finansijski eksperti.

“Idemo u nadi da pronađemo rešenje za dinar, iako nisam optimista, imajući u vidu nespremnost Prištine da kompromisom tražimo rešenja”, rekao je Petković.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je u ponedeljak, da će kasnije ove nedelje ugostiti glavne pregovarače Beograda i Prišine na novoj rundi razgovora, sa ciljem da se pronađe privremeno rešenje za ljude koji su pogođeni odlukom centralne banke u Prištini da na KiM bude ukinut dinar.

Comments

Pročitaj još