• Početna>
  • Vesti>

Izložba crteža “Zapisi jednog trenutka” Anđele Ranković večeras u Akvarijusu

Foto: PKC Akvarijus

Izložba crteža „Zapisi jednog trenutka“ Anđele Ranković studentkinje Fakulteta umetnosti biće otvorena u galeriji Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ večeras u 20:30h.

Pored autorke, izložbu će otvoriti Nevena Popović i Miljana Dunđerin.

Po rečima istoričarke umetnosti, Branke Gugolj „izložba crteža Anđele Ranković predstavlja svojevrstan vizuelni dnevnik. Likovno izražavanje teče tako da izgleda kao da se jedno delo završava stvarajući drugo. Ciklus je započet crtežom bliskim plakatu da bi se postepeno približio estetici enformela u kojoj je skoro podjednaka važnost data liniji, rukopisu, materiji, povremeno možda čak gestu ili nesvesno prikazanom znaku… To je istraživanje osobene likovnosti kakvoj su težili umetnici poput Sezana, Pikasa ili Volsa.“

Anđela Ranković rođena je 2001. godine u Vranju. Član Likovne radionice u Vranju postala je 2019. godine. Trenutno je student četvrte godine osnovnih akademskih studija na mitrovičkom Fakultetu umetnosti, odsek Vajarstvo. Boravila je na Akademiji likovnih umetnosti i dizajna u Bratislavi. Učestvovala je na 25 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, u više likovnih kolonija i festivala.

Izložba je prodajnog karaktera a postavka će biti izložena do 30. aprila.

Comments

Pročitaj još