• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Zahtevamo da represija nad našim narodom prestane i da međunarodna zajednica spreči progon srpskog naroda

Foto: Srpska lista

Dok ih mentori hvale kako poštuju ljudska prava i guraju u Savet Evrope mimo svih pravila, Kurtijeve falange upadaju u srpske apoteke na severu Kosova i Metohije, otimaju lekove i medicinske materijale te ukidaju pravo na lečenje srpskom narodu, saopštila je Srpska lista.

“Danas su u Leposaviću po Kurtijevom nalogu do zuba naoružani policajci sa džipovima upali u dve apoteke u Leposaviću i jednu u Lešku i od zaposlenih oduzeli lekove pred očima starih i bolesnih koji sada ne mogu doći do svoje propisane terapije” naveli su.

Iz Srpske liste kažu da je prošlo 10 meseci od kako je zabranjeno dopremanje hrane i lekova iz centralne Srbije.

“Podsećamo da 10 meseci na osnovu “usmene”, pretpostavljamo Kurtijeve, naredbe zabranjeno je dopremanje hrane i lekova iz centralne Srbije a sve kao deo plana režima u Prištini kako bi se ugrozio opstanak srpskog naroda i ukinulo pravo na lečenje i normalan život našem narodu” stoji u saopštenju.

U svom saopštenju Srpska lista zahteva da represija nad srpskim narodom prestane i da međunarodna zajednica spreči progon srpskog naroda.

“Zahtevamo da represija nad našim narodom prestane, da međunarodna zajednica konačno izađe iz stanja hibernacije i spreči progon srpskog naroda, ili da javno izađu i kažu da podržavaju ovo što Kurti radi” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još