• Početna>
  • Vesti>

Srećko Sofronijević saslušan u Prištini, očekuje se odluka suda

Foto: RTS

Srećko Sofronijević iz Zvečana saslušan je u Osnovnom sudu u Prištini, od čijeg se sudije očekuje odluka o zahtevu javnog tužioca koji je tražio da se Sofronijeviću odredi pritvor nakon jučerašnjeg hapšenja.

Branilac Srećka Sofronijevića advokat Nebojša Vlajić rekao je tokom saslušanja da nema osnovane sumnje da je njegov branjenik, koji je juče uhapšen na administrativnom punktu Brnjak, počinio bilo kakvo krivično delo.

“Nema ni opasnosti od bekstva, jer je on čitavo vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu, gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne. Potpuno sam siguran da to neće ni sada”, rekao je Vlajić nakon saslušanja.

Srećko Sofronijeviću je juče određen policijski pritvor od 48 sati, nakon hapšenja na punktu Brnjak.

Na teret mu se stavlja više krivičnih dela, navodni pokušaj ubistva, poziv na otpor, napad na službeno lice, neovlašćeno posedovanje oružja, učestvovanje u masi koja vrši krivično delo huliganizma, uništenje i oštećenje imovine.

Inače, reč je o  Srbinu koji je 13. oktobra 2021. godine ranjen hicem iz vatrenog oružja u Zvečanu, tupada i oružane intervencije specijalnih jednica policije na na severu KiM.

Comments

Pročitaj još