• Početna>
  • Vesti>

Dačić Sijartu: Srbija se kontinuirano zalaže za deeskalaciju

Foto Tanjug

V. d. predsednika Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom i tom prilikom poručio da se Srbija kontinuirano zalaže za deeskalaciju, očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i za poštovanje ranije postignutih dogovora.

Ivica Dačić je naveo da je sa Peterom Sijartom imao sadržajan razgovor.

“Imajući u vidu aktuelnu situaciju u regionu, svom kolegi sam poručio da se Srbija kontinuirano zalaže za deeskalaciju, očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i za poštovanje ranije postignutih dogovora”, naveo je Dačić na Instagramu.

Dačić je rekao da mu je Sijarto ponovio da je Mađarska zainteresovana za uspeh dijaloga Beograda i Prištine, ali da “stalna namera Prištine da se pridruži međunarodnim organizacijama ne pomaže ovom procesu”.

“Sijarto je potvrdio da će Mađarska glasati protiv u Komitetu ministara Saveta Evrope u vezi sa članstvom Kosova i da neće podržati rezoluciju o Srebrenici u UN, kao i nijedan predlog koji bi doveo do dalje eskalacije tenzija u regionu”, naveo je Dačić na Instagramu.

On je dodao da se razgovaralo i o procesu integracija Srbije u Evropsku uniju, što ostaje prioritetni cilj srpske spoljne politike.

Comments

Pročitaj još