• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Na Brnjaku uhapšen Srećko Sofronijević, ranjen u Zvečanu 2021. godine

Foto: Kancelarija za KiM, arhiva

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je Srbin priveden danas na Brnjaku Srećko Sofronijević iz Zvečana, ranjen 13. oktobra 2021. godine u nemirima do kojih je tada došlo u Zvečanu. Sofronijević je kako je za Radio Mitrovica sever potvrdio zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani, priveden zbog “remećenja ustavnog poretka Kosova”

Sofronijević je, prema informacijama iznetim u saopštenju, u trenutku hapšenja bio sa suprugom. Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kako je dodato, odmah obezbedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će proveriti sve elemente ovog slučaja.

“Sofronijević se mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, a metak je tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dete. Iako je on mirno nastavio da živi u svom domu sa porodicom, ne želeći da napusti sever Kosova i Metohije, današnje privođenje nastavak je zastrašivanja i provokacija kojima je izložen s ciljem da napusti svoje ognjište, ali i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira, dok god je Kurti na vlasti” stoji u saopštenju.

Iz Kancelarije su uputili zahtev međunarodnoj zajednici da se uključe i isprate slučaj uhapšenog Sofronijevića, jer Srbima na Kosovu, kako je navedeno “Priština ne garantuje niti poštuje ikakva prava”.

Comments

Pročitaj još