• Početna>
  • Vesti>

Una Vukajlović i Darija Dančetović, plasirale se na Republičko takmičenje recitatora u Valjevu

Foto Radio Mitrovica sever

Okružna smotra recitatora “Pesniče naroda mog” održana je u Kosovskoj Mitrovici u organizaciji Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge. Na 55. smotri učestvovali su učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije kosovsko mitrovačkog upravnog okruga.

Učesnici su se takmičili u tri kategorije, stariji, srednji i mlađi uzrast.

U kategoriji stariji uzrast prvo mesto osvojila je Una Vukajlović, učenica Srednje škole “Grigorije Božović” iz Zubinog Potoka, drugo mesto Sofija Jakšić iz iste škole, dok je treće mesto pripalo Sari Andrić, učenici Srednje Medicinske škole sa Domom učenika iz Kosovske Mitrovice.

Najbolja u kategoriji srednjeg uzrasta, gde su se takmičili recitatori od petog do osmog razreda, je Darija Dančetović iz Osnovne škole “Branko Radičević, drugo mesto zauzela je Ekatarina Šaveljić učenica Osnovne škole “Sveti Sava” iz Kosovske Mitrovice a treće, Manda Živković učenica Osnovne đkole “Vuk Karadžić” iz Zvečana.

Učenici od prvog do petog razreda osnovnih škola takmičili su se u kategoriji mlađi uzrast.

Prvo mesto je zauzela Darija Lalić, učenica Osnovne škole “Sveti Sava” iz Kosovske Mitrovice. Drugi je Andrej Đorđević, učenik Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Sočanice, dok je treća Dunja Nedeljković iz Zvečana.

Prvoplasirane u dve kategorije, starijoj, Una Nedeljković i srednjoj, Darija Dančetović biće učesnice Republičke Smotre recitatora koja se tradicionalno održava u Valjevu. Ove godine, takmičenje se organizuje 18. i 19. maja.

Comments

Pročitaj još