• Početna>
  • Vesti>

Petković: Napadom na Srpsku listu Rode pokušava da prikrije odsustvo demokratije na KiM

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je nemačkom ambasadoru u Prištini Jornu Rodeu da je za žaljenje to što “napadom na Srpsku listu pokušava da prikrije svako odustvo demokratije i fer izbornih uslova na Kosovu i Metohiji”.

Petković je na društvenoj mreži Iks istakao da se moraju uzeti u obzir nemogući uslovi za referendum, koji su stavljeni pred Srbe.

“Gospodine Rode, da li ste videli nemoguće uslove za referendum koji su stavljeni pred Srbe ili Vas to ne interesuje? Jedino je za žaljenje to što Vašim napadom na SL pokušavate da prikrijete svako odustvo demokratije i fer izbornih uslova na KiM” naveo je Petković.

Petković je dodao da je Rode podržao i albanske gradonačelnike koji su na tu funkciju došli sa 3,5 odsto glasova, i naveo da nikada nije reagovao na pritiske, kojima je izložen srpski narod na severu.

“Nikada niste govorili o Kurtijevom pritisku na Srbe, podržali ste lažne gradonačelnike na severu i očigledno je da takvim Vašim stavom ih i sada podržavate. Gde ste to videli da se vodi opština sa 3,5 odsto glasova, sigurno u Nemačkoj niste videli” poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode izjavio je ranije danas da “žali zbog odluke Srpske liste da ne učestvuje u glasanju za opoziv gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova”, kao i da je zabrinut zbog te odluke.

Comments

Pročitaj još