• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Konfiskacija Radoičićeve imovine protivpravna; cilj – eskalacija

Povodom vesti o kofiskaciji nepokretne imovine Milana Radoičića u Kosovskoj Mitrovici i na jezeru Gazivode, oglasila se Srpska lista saopštenjem u kome se navodi da je “protivpravna i neosnovana” konfiskacija izvršena po nalogu Aljbina Kurtija, a u cilju eskalacije i proterivanja preostalih Srba.

“Tamo gde su ovi čestiti dečaci odrastali i išli u školu sa svojim vršnjacima, planirali budućnost i imali snove sada Kurtijevi specijalci sa dugim cevima bez ikakvog osnova upadaju i otimaju njihov dom. Ovo je klasičan etnički motivisan progon maloletnika samo zato što su deca Srbina koji ne pristaje na Kurtijev zulum, a to je ujedno nastavak iseljavanja Srba sa Kosova i Metohije pod pritiskom režima u Prištini uz blagonaklon stav nekih međunarodnih predstavnika” navedeno je u saopštenju.

“Ugnjetavanje maloletne dece na tlu Evrope u 21. veku je najbolji dokaz antisrpske politike režima u Prištini koji čini sve da Srbi nestanu sa svojih vekovnih ognjišta, da svako ko ima kičmu i ko ne saginje glavu pred Kurtijem bude proteran sa ovih prostora, a u toj nameri nisu pošteđena čak ni deca” dodaje se u tekstu.

Iz Srpske liste postavljaju pitanje da li je pritisak na iseljavanje Srba i srpske dece postala normalna stvar i evropska vrednost 21. veka.

“Da li je krivica svakog od nas zato što je Srbin, a to sasvim dovoljan osnov za ugnjetavanje i proterivanje sa ovih prostora? Da li su međunarodni predstavnici svesni da su ćutanjem postali očigledni saučesnici u proterivanju Srba?” stoji u tekstu.

Podsetimo, Radoičić je bio član i potpredsednik Srpske liste. Ostavku na mesto potpredsednika podneo je 29. septembra 2023. godine, nakon sukoba u Banjskoj, za šta je preuzeo odgovornost.

Comments

Pročitaj još