• Početna>
  • Vesti>

Beograd: Venci u znak sećanja na decu i druge stradale u NATO agresiji

Foto: RTS

Povodom 25 godina od početka NATO agresije na SR Jugoslaviju danas su u Beogradu položeni venci na Spomenik stradaloj deci na Tašmajdanu, kao i ispred zgrade SIV 3 i ispred Memorijalnog zida u Palati “Srbija”. Venci su položen i na zgradi MUP-a u Ulici Kneza Miloša..

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, članovi porodica stradalih, predstavnici ambasada prijateljskih zemalja koje su osudile NATO agresiju, predstavnici Beogradskog foruma za svet ravnopravnih i SUBNOR Srbije položili su vence na Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji u beogradskom parku Tašmajdan.

Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji, koji se nalazi u središnjem delu Tašmajdana, podigli su beogradski dnevni list Večernje novosti sa svojim čitaocima neposredno po okončanju agresije NATO-a. Spomenik je posvećen uspomeni na decu stradalu od 24. marta do 10. juna 1999. godine.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je položio vence na spomen-obeležje ispred zgrade SIV 3 kao i ispred Memorijalnog zida u Palati “Srbija”, u znak sećanja na sve policijske službenike koji su žrtvovali svoje živote vršeći službenu dužnost zarad mira i bezbednosti Republike Srbije.

Takođe, u okviru ove ceremonije, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Željko Brkić položio je venac na spomen-obeležje na zgradi MUP-a u Ulici kneza Miloša.

Comments

Pročitaj još