• Početna>
  • Vesti>

Preko 90 ubijenih u Moskvi – Vučić: Nesagledive su posledice; patrijarh Porfirije: SPC ujedinjena u bolu sa ruskim narodom

Foto: RTS, printscreen

Maskirani napadači otvorili vatru uoči koncerta u tržnom centru i koncertnoj dvorani “Krokus siti” na severozapadu Moskve. Najmanje 93 ljudi ubijeno , od toga troje dece, a više od 100 njih je ranjeno. Zvanične potvrde o poginulima i povređenima još nema. Čule su se i eksplozije, pretpostavlja se da su napadači bacili bombu, javlja reporter RTS-a. Islamska država preuzela odgovornost za napad, ali još nema potvrde njihovih navoda. Predsednik Rusije Vladimir Putin poželeo povređenima brz oporavak.

Vučić: Tragičan događaj u Moskvi imaće nesagledive posledice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je saučešće povodom napada u Moskvi i istakao da će taj tragičan događaj imati nesagledive posledice. Svakoga dana smo sve bliže velikom svetskom sukobu, najvećem u istoriji, poručio je Vučić. Ukazao je i da postoji mogućnost da Srbija izađe iz Saveta Evrope i da bi prijem tzv. Kosova u tu organizaciju de fakto predstavljalo izbacivanje Srbije.

Aleksandar Vučić je ukazao da ima više razloga za održavanje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, a da je napad u Moskvi neposredni povod.

“Pre svega želim da izrazim građanima Ruske Federacije, rukovodstvu Rusije, najiskrenije saučešće u nadi da će teroristi koji su ovako strašno zlodelo počinili privesti poznaniju prava, dakle uhapsiti ili likvidirati”, naglasio je Vučić gostujući na TV Prva.

Istakao je da se nada da se ovako stravičan zločin više nikada neće ponoviti.

Patrijarh Porfirije: Srpska pravoslavna crkva ujedinjena u bolu sa ruskim narodom

Patrijarh srpski Porfirije izrazio je saučešće povodom terorističkog napada u Moskvi i poručio da je Srpska pravoslavna crkva ujedinjena sa ruskim narodom u bolu i molitvi za postradale.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve izrazio je saučešće povodom terorističkog napada u Moskvi u kojem je poginulo najmanje 40 osoba, a ranjeno više od 140 ljudi.

“Noćas je vascela Srpska pravoslavna crkva, sveštenstvo, monaštvo i sav verni narod ujedinjen sa Vama i našom ruskom braćom i sestrama u bolu i molitvi Spasitelju za nevino postradale u užasnom terorističkom napadu u Moskvi. Molimo se Gospodu da ranjenima i povređenima podari isceljenje, a unesrećenim porodicama snagu da kao svetinju čuvaju spomen na postradale.Gospod neka ovu nedužno postradalu decu primi u rajsko naselje. Večan spomen!”, poručio je patrijarh, a navodi se u saopštenju SPC.

Comments

Pročitaj još