• Početna>
  • Vesti>

Rukovodstvo Infrastrukture železnice Srbije posetilo zaposlene na severu Kosova

Foto: Fejsbuk -Infrastruktura železnice Srbije

Generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Nebojša Šurlan posetio je železničke stanice Zvečan, Leposavić, Lešak i Ibarska Slatina i sa železničarima razgovarao o njihovom trenutnom položaju i situaciji u kojoj se nalaze na teritoriji Kosova, saopštilo je danas ovo železnočko preduzeće.

Šurlan je tokom jučerašnje posete izjavio da je cilj posete pružanje podrške zaposlenima na Kosovu.

“Cilj naše posete je da zaposlenima pružimo podršku i pokažemo da nisu sami i da Infrastruktura železnice Srbije brine o njima i da je uz njih i njihove porodice”, poručio je Šurlan.

Kako je naveo, razgovarali su o stanju železničke infrastrukture na Kosovu i njihovim radnim obavezama i zadacima u narednom periodu, ali i o svim problemima sa kojima se oni i njihove porodice danas susreću na ovoj teritoriji.

“Zajednički smo sagledali i mogućnosti šta Infrastruktura železnice Srbije može da preduzme, kako bi se našim kolegama na Kosmetu olakšali život i rad. Železničari sa Kosmeta upoznali su nas sa aktuelnom situacijom u južnoj Pokrajini, a posebno sa teškoćama sa kojima se susreću prilikom obavljanja radnih zadataka”, rekao je Šurlan.

Infrastruktura železnice Srbije će u narednom periodu, prema njegovim rečima, posebnu pažnju posvetiti železničarima na Kosovu i pružiti im svaku vrstu pomoći i saradnje.

“Oni će nastaviti da redovno i odgovorno izvršavaju postavljene radne zadatke uprkos svim teškoćama sa kojima se susreću”, istakao je Šurlan.

Na teritoriji Kosova radi stotinak zaposlenih u Infrastrukturi železnice Srbije. Reč je o radnicima izvršnih službi, i to saobraćajnih, elektrotehničkih i građevinskih poslova, kao i Pomoćnog voza.

Uglavnom su angažovani na kontroli stanja i pregledu pruge i sitnim intervencijama na pruzi, kao i pregledima i merenjima na elementima elektrotehničke infrastrukture.

“Železničari na Kosmetu čuvaju i održavaju postojeće objekte i pruge, a održavaju i prisustvo u staničnim objektima”, dodaje se u saopštenju.

Pored generalnog direktora kompanije Nebojše Šurlana, u obilasku železničara na Komsetu učestvovao je i menadžer za saobraćajne poslove u Infrastrukturi železnice Srbije Marko Jeremić.

Comments

Pročitaj još