• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM:  Suština Kurtijeve idelogije mržnja prema srpskom narodu i da je njen krajnji cilj etničko čišćenje

Opasna zamena teza, drskost i cinizam koji izbijaju iz svake reči današnjeg saopštenja Kurtijevog pokreta Samoopredeljenje o Pogromu koji su Srbi doživeli 17. marta 2004. nije ništa drugo nego poziv na novi linč Srba na Kosovu i međunarodna zajednica ne sme ostati nema na ovu vrstu pretnji i manipulisanja činjenicama, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Iz Kancelarije za KiM poručuju da je suština Kurtijeve idelogije mržnja prema srpskom narodu i da je njen krajnji cilj etničko čišćenje

“Podmukli pamflet Samoopredeljenja, u kojem se martovski pogrom 2004. godine opisuje kao miran protest, a Srbi ponovo lažno optužuju za utapanje tri albanska deteta u selu Čabra, što je tada demantovala i UNMIK policija istakavši da je reč o slučajnom i tragičnom događaju, potvrđuje očigledno – da je suština Kurtijeve idelogije mržnja prema srpskom narodu i da je njen krajnji cilj etničko čišćenje.  Baš kao i 2004. godine, albanski šovinisti pokušavaju da zloupotrebe tragičnu smrt dece kako bi racionalizovali svoje podmukle namere prema srpskom narodu, a Kurtijeva ideologija prikazuje se u svom pravom zločinačkom svetlu”, piše u saopštenju.

U saopštenju Kancelarije za KiM se navodi da falsifikovanje istorije i laži kojima se Kurtijeva šovinistička organizacija služi, kako bi prikrila činjenicu da je martovski pogrom nad srpskim narodom 2004. godine bio dugo planiran i politički inspirisan, samo potvrđuju da je centralna ideja albanske vrhuške u Prištini Kosovo i Metohija bez Srba. 

“U tom svetlu sva Kurtijeva objašnjenja i opravdanja njegovih jednostranih poteza i institucionalizovanog nasilja usmerenog protiv srpskog naroda nisu ništa drugo do najobičnija laž i pravljenje alibija za sprovođenje konačnog rešenja srpskog pitanja na Kosovu i Metohiji.  Još jednom upozoravamo da se pred očima sveta realizuje plan progona srpskog naroda se Kosova i Metohije i da Kurti to i ne krije, što nas neminovno vodi u destabilizaciju širih razmera. To se može sprečiti samo odlučnim izolovanjem Kurtija i zabranom njegove idelogije zla, u suprotnom na Kosovu i Metohiji neće biti mira i stabilnosti, a posledice će biti nepopravljive i dalekosežne”, piše u saopštenju.

Comments

Pročitaj još