• Početna>
  • Vesti>

Momirović: Zabrana uvoza robe iz centralne Srbije na Kosovu politička odluka

Foto: Tanjug

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je, povodom devet meseci od zabrane uvoza robe iz centralne Srbije na Kosovu, da je reč o političkoj odluci i da je na terenu pokušaj prištinskih institucija da se proteraju Srbi.

Komentarišući mere koje je uvela Priština pre tačno devet meseci, kojima je zabranila srpsku robu na Kosovu, Momirović je naveo da je Srbija u CEFTA sporazumu više od 15 godina i da je osnovni smisao EU slobodan promet ljudi i robe.

“Ja sam pisao svim ministrima trgovine EU, svim ministrima u regionu, SAD-u. Svi to osuđuju. Nažalost, mi vidimo na terenu jedan pokušaj paralelne albanske vlade da protera naše građane. Ovo je samo jedan od segmenata te politike. Priština je krenula nekim potpuno drugim putem. Naš osnovni cilj je zaštita interesa naših građana, kako na Kosovu i Metohiji, tako i u regionu”, naveo je Momirović.

On smatra da će Srbija zajedno sa Srbima koji žive na Kosovu uspeti da dobije tu bitku i da će se na to tržište vratiti srpski proizvodi i preduzeća.

“Ja mislim da ćemo mi s našim ljudima na KiM uspeti da dobijemo ovu bitku. Vratiće se srpski proizvodi, vratiće se ekonomija, vratiće se naša preduzeća na to tržište”, rekao je Momirović i dodao da su Srbi i Albanci prinuđeni da kupuju skuplju robu.

Comments

Pročitaj još