• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Referendum je još jedna Kurtijeva prevara o kojoj ću tek da govorim narednih dana

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima pravo da finansira svoje obaveze na Kosovu i Metohiji u dinarima, čak i prema nemačko-francuskom sporazumu, a da će Srbija naći neki način da pomogne srpskom narodu na KiM.

“Zato što je po aktima o Zajednici srpskih opštine predviđena mogućnost da Republika Srbija u dinarima u svakom trenutku finansira ono što su njene obaveze, to vam je zdravstvo, školstvo, ekonomske aktivnosti, penzije i sve drugo na Kosovu, što je njena obaveza. To je predviđeno čaki novim nacrtom francusko-nemačkog sporazuma”, rekao je Vučić novinarima tokom obilaska Vojnotehničkog instituta u Žarkovu.

Dodao je da će vlasti u Beogradu, budu li morali, naći rešenje, da pomognu srpskom narodu na KiM. Vučić je rekao da je opozicija u slučaju zabrane dinara na KiM stala na stranu premijera privremenih kosovskih institucija Aljbina Kurtija.

On je dodao i da će 15. marta u Srbiju doći specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i da će u danima nakon njegove posete objasniti građanima sve o refendumu o nelegalnim gradonačelnicima.

” To je još jedna Kurtijeva prevara o kojoj ću tek da govorim narednih dana i objasniću vam zašto, ali čekam Lajčaka”, rekao je Vučić.

Comments

Pročitaj još