Srpska lista: Insinuacije i lažne optužbe Tomanić

Na optužbe zamenice predsednika Opštine Zvečan Nataše Tomanić, koje je iznela prilikom izjave prištinskom mediju “Dukađini” na račun Srpske liste a u vezi sa požarom koji se desio u njenom butiku u Zvečanu, stigla je oštra reakcija.

“Imajući u vidu nedavne događaje u drugim opštinama na severu Kosova i Metohije izražavamo sumnju da je mogući motiv kriminalni obračun ovih nesretnika koji su bez ikakvog ugleda u zajednici postavljeni da slušaju lažne i nelegalne gradonačelnike, i za Kurtijev račun optužuju Srpsku listu.

Sama najava da će na tom mestu graditi još veći objekat sa “ljudima sa juga” šalje poruku da je možda požar uvertira da se novcem iz Prištine zida objekat veće kvadrature, bez ikakve dozvole, za ko zna koju namenu, a da se za to politički blati Srpska lista i ide uz dlaku Aljbinu Kurtiju. Zanimljivo je kako Nataša Tomanić, isto kao njen šef Aljbin Kurti zna uzrok požara pre bilo kakve istrage i rezultata stručnih službi. Šta više Kurti i Tomanić insinuiraju da znaju i ko je izvršio ovo delo”, stoji u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske liste poručuju da su u trenutku kada se borimo za očuvanje srpskog naroda, i kada je pritisak od strane međunarodne zajednice na režim u Prištini nikad veći, nebrojeno puta pozivali na mir svesni da ovakvi događaju ne idu u prilog našem narodu, ali je činjenica, kako kažu, da idu u prilog Kurtiju da skrene pažnju javnosti sa pritiska pod kojim se nalazi, i opravda prisustvo okupacionih trupa u srpskim sredinama na severu Kosova i Metohije.

Podsetimo zamenica predsednika opštine Zvečan Nataša Tomanić je juče u izjavi za “Dukadjini”, za paljenje lokala optužila Srpsku listu ili, kako je rekla, terorističku organizaciju „Severna brigada“ i ponovila da niko ne može da je zastraši i da će „graditi još veću zgradu“ nego lokal koji je izgoreo.

Ona je rekla da „kriminalne grupe“ na severu Kosova više nemaju vlast kakvu su imale, i da ih koči zapošljavanje Srba u kosovskim institucijama.

„Ne mogu nikoga lično da optužujem, ali prema mom mišljenju to nije niko drugi osim Srpske liste ili Severne brigade. Zato što su jasno protiv zapošljavanja nas Srba u institucijama Kosova. Ali, jedno ne mogu da razumem, kako da se ne zapošljavamo u kosovskim institucijama, a oni sami traže da se vrate u kosovske institucije”, izjavila je između ostalog Tomanić.

Comments

Pročitaj još