• Početna>
  • Vesti>

Krasnići: Očekujemo da se CIK uskoro izjasni o smeni gradonačelnika; “Vojni remont”neće biti policijska baza

Foto: Kim

Ministar administracije i lokalne samouprave Eljbert Krasnići kazao je da Centralna izborna komisija tretira predate liste sa peticijom građana u četiri opštine na severu Kosova, te da očekuje da se uskoro izjasni o procesu smene albanskih gradonačelnika.

“Sigurno će se oni izjasniti brzo o inicijativi građana, potom sledi glasanje u SO u četiri opštine za smenu gradonačelnika. Ja ne vidim nijednu zakonsku prepreku koja bi onemogućila da se održi ovo glasanje”, rekao je on na debati u Medija centru u Čaglavici.

Da li će biti lokalnih izbora u ovim opštinama zavisiće, kaže od glasanja o smeni gradonačelnika.

Rekao je da aktuelni gradonačelnici nemaju punu legitimnost zbog malog učešća građana na lokalnim izborima u aprilu prošle godine, ali da su izbori morali da se održe.

“Cik treba da završi svoj deo posla i da imamo uskoro glasanje u četiri opštine”, kazao je on ističući da se nada da će građani bez ikakvog pritiska i uticaja glasati na tim izborima.

Ministar Eljbert Krasnići je rakao je da Srpska lista koja je bila u vlasti na Kosovu deset godina nije iskoristila poziciju da radi na približavanju građana, već su zloupotrebili.

Krasnići: Vojni remont neće biti policijska baza

Govoreći o odluci SO Severna Mitrovica da dodeli parcele nekadašnjeg Vojnog remonta Ministarstvu unutrašnjih poslova, Krasnići je rekao da to neće biti policijska baza već objekat Registracionog centra koji će služiti za izdavanje vozačkih dozvola građanima u ovim opštinama na severu, ali i da će deo tog prostora biti namenjen za žrtve porodičnog nasilja, odnosno Sigurnu kuću.

Predsednik SO Nedžat Ugljanin kazao je da je peticiija koju je Srpska demokratija uputila povodom organizovanja referenduma na kojem bi građani glasali o odluci SO o dodeli parcele odbijen jer ne postoji zakon o referendumu.

“Mi smatramo da je javni interes da postoje institucije sa aspekta sigurnosti i bezbednosti, naročito policije da se pristupilo glasanju i odobrio zahtev za dodelu parcele od 27.400 metara kvadratnih i gospodin (Aleksandar) Arsenijević je upoznat pravovremeno”, kazao je Ugljanin.

Na pitanje da li je očekuje da uskoro opština Dečani uknjiži imovinu manastira Visoki Dečani, Krasnići je rekao da nema odgovor na to pitanje.

Comments

Pročitaj još