• Početna>
  • Vesti>

Dačić zahvalio Meksiku na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije

Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa generalnom direktorkom za Evropu Sekretarijata spoljnih poslova Sjedinjenih Meksičkih Država Dženifer Feler, i tom prilikom se zahvalio toj zemlji na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru sa Feler, koja u Beogradu boravi povodom održavanja VII sastanka Mehanizma bilateralnih političkih konsultacija, 4. marta, obostrano je izraženo zadovoljstvo visokim nivoom bilateralnih odnosa i saradnje dve zemlje koje povezuje tradicionalno prijateljstvo, međusobno poštovanje, razumevanje i podrška, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Posebno je izdvojena intenzivna saradnja u okviru međunarodnih organizacija zasnovana na zajedničkom zalaganju za poštovanje principa međunarodnog prava i Povelje UN.

Tokom razgovora razmotrene su brojne mogućnosti za dalje unapređenje bilateralne saradnje i u tom kontekstu, izražena je obostrana spremnost za jačanje političkog dijaloga i ekonomskih veza, kao i saradnje u oblasti poljoprivrede, kulture, obrazovanja, sporta i turizma.

Comments

Pročitaj još