• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Niko od međunarodnih predstavnika nije reagovao na kontinuirane napade na Srbe

U selu Odanovce kod Kosovske Kamenice sinoć je izgorela štala porodice Milenković. Tim povodom iz Srpske liste je upućeno saopštenje u kome se podseća da je ovo drugi put u kratkom periodu, da se desetak srpskih porodica u selu Odanovce u opštini Kosovska Kamenica “našlo na udaru piromana”.

“Sinoć je porodici Milenković izgorela štala sa balama sena i poljoprivrednim alatkama koje ovom porodičnom gazdinstvu obezbeđuju opstanak na svojoj zemlji. Zastrašivanje poštenih i vrednih srpskih porodica poput ovog posledica je direktne netrpeljivosti i javnog obračuna režima Aljbina Kurtija sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji. Nekažnjavanje odgovornih za napad na Srbe i otvoreno institucionalno nasilje su pogodno tlo za ekstremiste kojima smetaju i malobrojni Srbi u Odanovcu” saopštavaju iz Srpske liste..

Ocenjuju da je strašna činjenica da niko od međunarodnih predstavnika nije reagovao na kontinuirane napade na Srbe južno od Ibra.

“Režim Aljbina Kurtija je uspeo da kreiranjem haosa svojim antisrpskim odlukama, ostavi po strani pažnju međunarodne javnosti sa svakodnevnih etnički motivisanih napada na naše građane. I ovaj napad, kao i svi prethodni nisu ni slučajni, ni jedinstveni slučajevi već očigledno deo ozbiljnog i sveobuhvatnog plana za progon srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjištva” navedeno je u saopštenju.

“Mir je najveća vrednost, koju moramo svi čuvati i braniti od nasrtaja Aljbina Kurtija, ali mir nije kada se progoni srpski narod, zabranjuje srpski dinar, ukidaju plate, penzije, stipendije i socijalna davanja, ili kada se napadaju malobrojni Srbi koji samo žele da žive na svojoj zemlji” dodaje se u tekstu.

Comments

Pročitaj još