• Početna>
  • Vesti>

Pošta Srbije: Brutalno delovanje Kurtijeve policije ima za cilj sprečavanje isplate penzija u Goraždevcu i sistematsko ugrožavanje Srba

Javno preduzeće ,,Pošta Srbije” najoštrije je osudilo hapšenje svojih radnika na Kosovu, naglasivši da ovaj čin terora jasno pokazuje nameru Aljbina Kurtija da ugrozi opstanak srpskog stanovništva na vekovnim ognjištima i sprovede politiku etničkog čišćenja.

,,Naši zaposleni su porodični ljudi koji pošteno obavljaju svoj posao, kao i svaki zaposleni u poštama širom sveta, a teror koji je sproveden nad našim radnicima u Goraždevcu, predstavlja još jedan u nizu napada na srpsku zajednicu na ovim prostorima. Vozač V. M. i njegov pratilac V. P, zaposleni u našem preduzeću, neosnovano su privedeni od strane Kurtijeve policije, što jasno ukazuje na politički motivisano i nezakonito postupanje. Takođe, zahtevanje izjave od upravnice Pošte u Goraždevcu predstavlja dodatni pritisak na našu instituciju i pokušaj destabilizacije poslovanja”, navedeno je u saopštenju.

Kako se ističe ,,brutalno delovanje Kurtijeve policije ima za cilj sprečavanje isplate penzija žiteljima srpske enklave u Goraždevcu, kao i sistematsko ugrožavanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.”

,,Ovaj čin terora jasno pokazuje Kurtijevu nameru da ugrozi opstanak srpskog stanovništva na vekovnim ognjištima i da sprovede politiku etničkog čišćenja”, podvlači se u reagovanju JP Pošta Srbije.

V.D. direktor JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević poslao je pismo ambasadorima zemalja Kvinte u kome je zatražio njihovu hitnu reakciju i preduzimanje konkretnih aktivnosti koje bi dovele do puštanja uhapšenih radnika na slobodu”, istaknuto je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još