• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Teror Kurtija nad Srbima nastavljen privođenjem radnika “Pošte” u Goraždevcu

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Teror Aljbina Kurtija nad Srbima na Kosovu i Metohiji nastavljen je i danas privođenjem radnika “Pošte” u Goraždevcu, najjužnijoj većinski srpskoj opštini u pokrajini, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Vozač V. M. i njegov pratilac V. P. privedeni su od strane Kurtijeve policije, a potom je i od upravnice “Pošte” u Goraždevcu zatraženo da pođe u stanicu i da izjavu” navode iz Kancelarije za KiM.

Akcija Kurtijeve policije sprovedena je kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave, a sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na vekovnim ognjištima.

“Kurtijevi drumski razbojnici u policijskim uniformama satima su u Peći ispitivali privedene radnike pošte, i očigledno je da je u Prištini doneta odluka da se Srbima do kraja ukinu sva ljudska prava” stoji u saopštenju Kancelarije.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u realnom vremenu informiše relevantne međunarodne činioce o teroru koji se proteklih dana pojačano odvija na Kosovu i Metohiji, i očekuju hitnu i oštru reakciju kako bi se zaustavio pokušaj progona srpskog stanovništva iz pokrajine.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju poziva građane na Kosovu i Metohiji da ne nasedaju na provokacije i da izdrže, jer će kako navode, Srbija pronaći način da im omogući isplatu plata, penzija i socijalnih davanja.

“Zločinačkom delovanju Aljbina Kurtija, koji na ovaj način ne demonstrira silu, već nervozu i strah zbog popuštanja međunarodne podrške njegovom režimu, staće se na put, a njegova strahovlada se neumitno bliži kraju” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još