• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila upad policije u prostorije ambulante koju koriste Srbi u Prištini

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Upad policije u prostorije ambulante koju koriste Srbi u Prištini i odvođenje zdravstvenih radnika u policijsku stanicu u kojoj su držani više sati i pušteni tek sinoć oko ponoći, ogoljuje brutalnu i zločinačku prirodu režima Aljbina Kurtija i još jednom otkriva njegove stvarne namere, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Zdravstveni radnici, koji su međunarodnim konvencijama i pravilima civilizovanog ophođenja zaštićeni od zlostavljanja, čak i u vreme rata, za Kurtija i njegove siledžije jesu samo personifikacija Srbije i legitimna meta za šikaniranje, a time se Srbima na Kosovu i Metohiji pokazuje da zaštićeni nisu čak ni oni kojima se u čitavom civilizovanom svetu garantuje bezbednost i dignitet”, navodi se u saopštenju.

Ambulanta, koja radi kao odeljenje Doma zdravlja Priština od 2005. godine pruža zdravstvene usluge malom broju preostalih Srba, žitelja Prištine, kojima je i na ovaj način poručeno da nisu poželjni i da nemaju pravo čak ni na zdravstvenu negu, dodaje se u saopštenju.

“Iako ova ambulanta radi gotovo 20 godina, sada na nju i zdravstvene radnike Priština ide dugim cevima u vidu novog zastrašivanja i progona Srba. Malobrojni Srbi u Prištini, u kojoj je nekada živelo nekoliko desetina hiljada Srba, očigledno jesu trn u Kurtijevom oku, jer oni ga svakodnevno podsećaju da srpski narod ne namerava da odustane od svoje južne pokrajine i onoga što mu po pravu i pravdi pripada. Ovaj nasilnički čin bez presedana čak i u atmosferi Kurtijeve strahovlade pokazuje da Priština neće prezati ni od čega kako bi Srbima onemogućila i svaku pomisao na iole normalan život i zahteva hitnu i oštru reakciju međunarodne zajednice”, zaključuje se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još