• Početna>
  • Vesti>

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov započela posetu centralnom Kosovu

Foto: RTV Gračanica

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov boravi u poseti centralnom Kosovu. Prvi dan posete Kosovu i Metohiji Miladinov je započela u OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu, gde je istakla da je došla da vidi u kakvim uslovima žive i uče naši đaci.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u prethodne 2-3 godine radila na tome da unapredi i da obezbedi bolje uslove svim školama na prostoru AP savremena didaktička sredstva i savremenu opremu. Plan koji smo napravili za ovu godinu, uz saglasnost našeg direktora Petra Petkovića, odnosi se na sve škole na prostoru KiM i radimo na tome da unapredimo i sam osećaj prijatnog boravka dece u školi, da probamo da napravimo, kupimo i obezbedimo dobre klupe, nameštaj, stolice, da obezbedimo nove savremene table“, kazala je Miladinov i istakla da obilaze škole kako bi videli šta je to što je potrebno svim obrazovnim institucijama.

Bezbednost dece u školama je na prvom mestu, kazala je Miladinov.

„Ako neka škola nema uveden video nadzor, pošto je nama bezbednost dece na prvom mestu, uradićemo i to da se uvede video nadzor. Mi smo tu u svakom trenutku za našu decu, a Kancelarija za KiM će i u narednom periodu raditi na tome da našoj deci obezbedi posete centralnoj Srbiji, da li je to škola skijanja, škola plivanja ili neke druge aktivnosti videćemo ali u svakom slučaju tu smo da uvek pomognemo i unapredimo boravak, sadržaj i sam nastavni proces u obrazovnim institucijama. U svakom slučaju, drago mi je što sam danas ovde i što ću obići dosta škola, predškolskih ustanova, obrazovnih ustanova, na prostoru Kosova i Metohije“, istakla je Miladinov i navela da će pored toga imati i druge sastanke kako bi videla, šta je to što je ovde potrebno i da se u Kancelariji naprave prioriteti i plan za dalji rad.

Ljubiša Karadžić, direktor OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu izrazio je zahvalnost pomoćnici direktora Kancelarije za KiM na poseti i istakao da su tokom sastanka razgovarali o potrebama škole.

„Zahvalan sam na razumevanju, na vremenu koje je gospođa Miladinov izdvojila za nas i naravno da ćemo u narednom periodu uz malo podrobnije činjenice vezane za samo uređenje i didaktički materijal, da opremimo učionice i sam prostor škole. Naravno, mnogo toga dobijamo od Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dobijali smo, dobijaćemo, a to je sve u korist naših učenika, naših nastavnika koji ovde rade i to je pre svega interes škole i šire društvene zajednice“, kazao je Karadžić.

Miladinov nastavlja posetu centralnom Kosovu i u toku dana obići će još nekoliko obrazovih ustanova, kao i nekoliko porodica u Gušterici, Dobrotinu i Gračanici.

Comments

Pročitaj još