• Početna>
  • Vesti>

Preminuo košarkaš Dejan Milojević – opraštaju se saigrači, klubovi, prijatelji…

Foto: Luka Zeković

Srpski košarkaški trener Dejan Milojević, član stručnog štaba Golden Stejta, preminuo je u 47. godini od posledica srčanog udara, saopštio je taj NBA klub.

On je u sredu hospitalizovan nakon što je imao infarkt tokom klupske večere. Milojević je nekadašnji košarkaš Partizana, FMP-a, Budućnosti, Valensije i Galatasaraja. Sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je titulu prvaka Evrope 2001. godine u Turskoj.

Kao trener vodio je Megu, pre nego što je pre tri godine postao član stručnog štaba Golden Stejta.

KK”Crvena Zvezda”: Dejan je bio veliki radnik, veliki košarkaš i naš veliki sportski prijatelj

Košarkaški klub Crvena zvezda sa velikom tugom primio je vest iz Sjedinjenih Američkih Država da je naš nekadašnji zlatni reprezentativac, trener u stručnom štabu reprezentacije Srbije, veliki košarkaš, ali i naš veliki sportski prijatelj Dejan Milojević preminuo od posledica srčanog udara, navodi se u saopštenju crveno-belih.

“Dejan nas je napustio isuviše prerano, u 47. godini života. Tokom igračke karijere koja je bila bogata i trofejna (Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensija, Galatasaraj) Dejan je bio veliki radnik, veliki košarkaš, veliki rival na terenu, ali uvek dostojanstven, i naš veliki sportski prijatelj”, ističu iz Zvezde.

Sa reprezentacjom je osvojio 2001.godine zlatnu medalju na EP u Turskoj. “KK Crvena Zvezda, svi zaposleni u klubu, celokupan igrački sastav, stručni štab, menadžment kluba, bivši igrači našeg kluba koji su često vodili velike bitke na parketu sa Milojem, izražavaju porodici Dejana Milojevića najdublje saučešće povodom velikog gubitka koji su doživeli oni lično, ali i svi mi: celokupna Srpska, evropska i svetska košarka”, zaključuju iz Zvezde.

Bogdanović: On je bio zver – uvek pozitivan, nisam mogao da poverujem

Košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović izjavio je danas da ne može da prihvati da više nema srpskog trenera Dejana Milojevića, koji je juče preminuo od posledica srčanog udara, prenosi AP.

Milojević je bio pomoćni trener u Golden Stejtu. Atlanta je noćas na svom terenu pobedila Orlando 106:104, a ova utakmica je, kao i svi noćašnji mečevi u NBA ligi, počela minutom ćutanja u čast srpskog trenera.

“Ne znam ni šta sam uradio večeras. Sećam se zagrevanja, ne znam šta sam posle radio”, rekao je Bogdanović i dodao: “Kao i svi drugi u Srbiji, nisam mogao da poverujem da je to istina.

On je bio zver, uvek pozitivan. To je neverovatno, koliki je uticaj imao na karijere mnogih košarkaša širom sveta”. Košarkaš Atlante je istakao da nikada neće da zaboravi jednu stvar – da Milojević nikada nije jurio karijeru.

Comments

Pročitaj još